Musikken og historien

Det er interessant å tenke på musikken og utviklingen den har gjennomgått fra tidenes morgen. Tenk bare fra den tiden de klassiske komponistene fremførte sine stykker i konserthallene rundt om i verden frem til i dag med forrykende sceneshow og en lyd uten sidestykke. Ja, det er ingen tvil om at det har vært en rivende utvikling fra den gang til nå!

Men det er også noen triste historier, og kanskje spesielt med tanke på band som en gang var å regne som giganter men som nå bare er skygger av seg selv. Om jeg har noen eksempler? Joda, jeg har flere, men det kanskje mest triste er jo naturligvis Guns’n Roses. Dette bandet var en av mine absolutte favoritter i barndommen, og jeg har spesielt et godt forhold til Use Your Illusion-albumene ettersom disse kom ut i selve prakten av min ungdom.

Da jeg ble litt eldre vandret jeg litt tilbake i katalogen deres og fikk tilgang til monsteralbumet Appetite For Destruction! Herregud hvilket album! Herregud for noen låter! Welcome To The Jungle får det fortsatt til å dirre i knærne mine, og det er ikke så rart.

Albumet er i tillegg fylt med en haug andre knallsterke låter og det har faktisk solgt over 30 millioner kopier på verdensbasis. 30 millioner! Albumet var faktisk ikke så godt mottatt da det kom ut i 1987, men i ettertid har det fått enorm betydning og applaus, og er nå sett på som ett av tidenes beste album. Hvis du ikke har hørt denne platen før, så har du bare én ting å gjøre, nemlig å sette deg ned og lytte gjennom.

Her om dagen så jeg at bandet var hedret på en annen måte, nemlig gjennom sin helt egen automat! Hvem hadde vel trodd det? Kanskje er det et tegn på at de trenger penger eller noe, men ikke vet jeg.

Det jeg imidlertid vet er at bandet gikk i fullstendig oppløsning etter hvert og at det bare var kaos og rot der i ettertid – samt at vokalist Axl trolig gikk bananas i etterkant…

Les mer om Appetite For Destruction her.