En gammel tid

Verden i dag fremstår som mer og mer komplisert, og det tror jeg de aller fleste av oss kan være enige om. Det er hele tiden noe som vi må forholde oss og teknologien gjør så store fremskritt at den som ikke holder seg kontinuerlig oppdatert fort kan føle seg hektet av samfunnet.

Kanskje er mine tanker en smule overdrevet men at det er mange som føler en slags maktesløshet er jeg helt overbevist om. Så hva kan man gjøre? Det er mange som fabulerer om hvor enkelt det måtte ha vært i gamle dager, hvor kanskje det økonomiske og elektroniske livet var noe helt annet. Spørsmålet man burde stille seg burde kanskje være: hva trenger jeg egentlig å kunne? Hva har jeg behov for å henge med på? Hvilke krav har jeg til livet mitt?

Dette er sentrale spørsmål som man må stille seg selv og hvis man klarer å definere dette på en god måte tror jeg alt vil bli så mye enklere for både gud og hvermann. Jeg kan godt skjønne at eldre mennesker føler en viss avmakt over alt det som foregår i dag, og spesielt med tanke på at bankfilialer legges ned over hele landet. Tenk på alle de som ikke behersker å bruke en nettbank, eller som kanskje ikke klarer å håndtere en smartelefon for kun å sende en enkel melding. Nei, for dem er livet sannelig ikke så veldig enkelt.

Som jeg nevnte tidligere så kan det for disse være smart å definere et par ting som man har behov for å beherske, og da kan nettopp nettbanken være en slik ting. Dette er en viktig ting som gjør at man gjør seg uavhengig av å måtte gå i banken. Det samme gjelder i forbindelse med bruk av mobiltelefoner. Å få noen til å hjelpe seg til å lære noen få utvalgte ting kan være utfordrende men veldig lærerikt og nyttig for å beherske livet på en god måte.