Bare for én gangs skyld…

Seriøst? Å bo nordpå er en påkjenning for både kropp og sjel, det kan jeg love deg, og hvis du er værsyk så er det rett ut sagt helt umulig å ha tilhold her. Man kan bli vant med det, men din verste fiende som nordboer er værmeldingen, og det aller beste er å lukke øyne og ører i så måte. Det er rett og slett bare å ta hver dag som den faller seg, og blir været bra så kan du se på det som en ren bonus.

Jeg skal gi et godt eksempel på dette: i hele forrige uke fikk vi lovnaden vi hadde ventet på så lenge. Vi skulle få bedring i været i helgen, med en topp på mandag og tirsdag med ‘sommertemperaturer’ – altså rundt 20 grader. Varselet holdt seg og alle hjerter gledet seg. Endelig skulle vi nordpå også få litt varme!

Torsdagen kom den nedbrytende meldingen på Yr.no – godværet ble annulert! Rett foran nesen på oss. Værgudene hadde ombestemt seg og gjennomfør den mest makabre spøken de kan dra på en nordlending: det lovede finværet var ikke lenger en realitet. Er det rart at mange av oss seriøst vurderer å flytte til Spania? Kan du klandre oss? Etter min mening er svaret på dette et soleklart ‘nei’!

Det er utrolig demotiverende når slike ting skjer, og jeg har bestemt meg for én ting: værmelderne kan rett og slett bare spare oss for meldingen – vi tar det som kommer, og jeg foretrekker altså uvisshet fremfor såkalte sikre spådommer som deretter slår katastrofalt feil!

Det blir rett og slett for mye. Nå skal det i rettferdighetens navn sies at søndagen var bra – det var den – og den kom like overraskende på oss som godværet som uteble. Det var ikke meldt et slikt vær, så da kan man spørre seg: hva er vitsen med værprognosene?

Man må ha tykk hud… det er helt sikkert… og aller helst vanntett.